Welke meeting tool heeft de beste kwaliteit video en audio? [onderzoek]

Duppal

Duppal

4 feb 2021

Je ziet aanbieders van meeting tools vaak claimen dat ze de beste kwaliteit meeting en/of telefonie oplossing hebben. De audio- en videokwaliteit is een belangrijke factor bij het selecteren van een meeting of telefonietool. Maar hoe stel je die kwaliteit objectief vast?

Vorige week volgde ik de webinar ‘Service Quality Matters: Wainhouse Research Discusses Recent Findings on Meetings and Phone’. Wainhouse Research deed afgelopen november en december 2.000 tests met 10 oplossingen van 6 aanbieders (Cisco, Google, Microsoft, RingCentral, Zoom en 8×8) en presenteerde de resultaten. In dit artikel vertel ik wat mij opviel.

 

➡️ Ondanks de exponentiele groei van het gebruik van hun tools door de gevolgen van Covid-19, scoren alle aanbieders gemiddeld tussen goed en uitstekend. Een prachtige prestatie!

➡️ Microsoft Teams en Zoom Meetings vallen positief op bij videokwaliteit van meetings onder verschillende netwerkcondities:

➡️ Webex Meetings en Zoom Meetings scoren opvallend goed op audiokwaliteit van meetings onder verschillende netwerkcondities (consistent tot wel 70% packet loss).

➡️ Voor telefonie VoIP-kwaliteit scoren alle partijen hoog onder ideale netwerkcondities tot 20% packet loss. Boven de 20% packet loss presteert Zoom Phone het beste, zelfs bij 70% packet loss was het gesprek nog te volgen.

➡️ De onderzoeker meldde nog een interessante waarneming. De subjectieve survey resultaten onder gebruikers scoren bijna allemaal hoger dan de testresultaten. Gebruikers waarderen de kwaliteit van de meeting tools dus hoger dan wat de objectieve testresultaten laten zien!

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Zoom. De onderzoeksvraag was: “hoe kun je objectief de kwaliteit van meetings en telefonie audio, video en performance vaststellen”? Zoom heeft geen rol gehad in de methodiek en het scoringssysteem, Wainhouse Research heeft onafhankelijk onderzoek gedaan.

Elke aanbieder roept dat zijn tool de beste kwaliteit biedt. Dit onderzoek geeft ons eindelijk een objectieve inkijk in de kwaliteit van de meest gebruikte meeting en telefonie tools aan het einde van 2020. Opvallend zijn de grote verschillen op details van de tools. Welke details belangrijk zijn voor jouw organisatie kan je meewegen in je beslissing. Als je meer onderzoekdetails wilt weten, stuur ons dan even een bericht.

Naast het beschikbaar maken van een geschikte meeting en/of telefonie tool, is ook de juiste aanpak van gebruikersadoptie erg belangrijk. De unieke werkwijze van Duppal zorgt ervoor dat jouw medewerkers de tool omarmen en de features optimaal leren benutten. Neem contact met ons op en ik vertel je er graag meer over!

Go directly to

Solutionsarrow right icon

Consultancyarrow right icon

User servicesarrow right icon

Casesarrow right icon

Duppalarrow right icon

Virtual cup of coffee? Yes please!

We bring the ingredients for you to deliver inspiring meetings – you just need to provide good coffee!

Contact us