Home » Cases » Samenwerking Cultuurconnectie, Duppal & Zoom genomineerd voor Computable Award 2022

Samenwerking Cultuurconnectie, Duppal & Zoom genomineerd voor Computable Award 2022

‘Online lesgeven’, het ICT-samenwerkingsverband van CultuurConnectie, Duppal en Zoom, is door de hoofdjury genomineerdvoor de Computable Awards 2022 in de categorie Partnerproject! Tijdens de coronacrisis heeft deze samenwerking, binnen enkeleweken,4.000 docenten geholpen om online lessen te geven via Zoom. Stemmen is nu mogelijk!

In het najaar van 2020 staat Nederland aan het begin van de tweede Coronagolf en net als vele anderen gaat ook de branche voor cultuureducatie, voor een tweede keer dat jaar op slot. Fysieke bijeenkomsten zijn tijdens de eerste lockdown niet mogelijk en veel lidorganisaties zijn genoodzaakt om activiteiten als cursussen, lezingen en workshops online door te zetten. Maar hoe en met welke tool? Zoom zorgt ervoor dat de cultuureducatie zich ad-hoc kan aanpassen en kan improviseren, terwijl anderen ervoor kiezen de lessen uit te stellen of af te zeggen. Wanneer blijkt dat de impact van de pandemie nog wel een tijdje aanwezig gaat zijn, komt er meer en meer behoefte aan een structurele oplossing voor de branche. Voor Cultuurconnectie, de brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk, met financiële steun van Stichting tot Steun aan het Volksuniversiteitswerk en het OAK, is dit het startschot van een uniek project met als doel om leden in staat te stellen om op korte termijn op een goede, veilige manier online les te kunnen (blijven) geven.

Binnen een aantal weken zijn bijna 4.000 docenten binnen de cultuureducatie, -participatie en volksuniversiteitswerk overgegaan op online lesgeven via het Zoom platform. Met behulp van financiering vanuit diverse stichtingen, waardoor de deelnemende organisaties geen onbegrote kosten in deze toch al moeilijke coronacrisis te verwerken kregen, en een snel maar effectief adoptietraject via Duppal zorgde Cultuurconnectie dat de branche dankzij Zoom haar activiteiten online kon doorzetten: de locaties moesten dicht, maar de branche kon daarmee zijn activiteiten voortzetten.

Lees hier alle details over dit succesvolle project

Vindt u ook dat ons project ‘online lesgeven’ (CultuurConnectie, Duppal & Zoom) deze award verdienen? Via de stemmodule vult u uw gegevens in. U ontvangt vervolgens per e-mail uw unieke stemlink om te stemmen in de categorie ‘Partnerproject’.

Go directly to

Solutionsarrow right icon

Consultancyarrow right icon

User servicesarrow right icon

Casesarrow right icon

Duppalarrow right icon

Virtual cup of coffee? Yes please!

We bring the ingredients for you to deliver inspiring meetings – you just need to provide good coffee!

Contact us