Geforceerde transformatie; de voor- en nadelen van ‘opeens allemaal thuiswerken’

Duppal

Duppal

9 okt 2020

Het is alweer een halfjaar geleden dat we allemaal plotsklaps thuis kwamen te zitten door de Covid-19 uitbraak. Het had een gigantische impact op veel organisaties, ook op onze klanten. Dus ging ik na de eerste gekte een rondje langs de velden: hoe kijken onze klanten terug op de afgelopen zes maanden? Voor veel organisaties was het belangrijkste doel in maart en april om ‘iets aan te zetten’. Zodat medewerkers gewoon konden blijven werken, ook vanuit huis. Het was roeien met de riemen die je hebt en IT afdelingen hadden het zwaar. Er lag een enorme druk op support teams en de lange termijn IT strategieën werden even geparkeerd. Dat gold voor klanten die hun collaboration set-up al prima op orde hadden, maar zeker voor meer traditionele organisaties die bijvoorbeeld nog vol in een migratie naar VDI zaten en helemaal niet klaar waren om opeens thuis te werken.

Het gevolg? (In sommige gevallen) een wildgroei aan oplossingen, struinen naar nog leverbare headsets en heel hard duimen dat de quick fix oplossing overeind bleef onder de enorme gebruikslast.

We zijn zes maanden verder en de eerste storm is een beetje gaan liggen. Hoe staan organisaties er nu voor?

Voor- en nadelen van thuiswerken

Veel organisaties hebben het plotselinge (samen)werken op afstand als een enorme transformatie ervaren. Alle organisaties – groot, klein, jong, traditioneel – zijn anders gaan werken. Nu we een beetje gewend zijn aan de nieuwe situatie, is het dan ook tijd voor bezinning. Wat zijn de effecten van deze transformatie? En zijn de keuzes die we in allerijl hebben gemaakt de juiste?

Het thuiswerken heeft in ieder geval een aantal positieve effecten teweeg gebracht:

  1. Met stip op 1 bij onze klanten: minder reizen, minder reistijd en veel minder reiskosten. Organisaties ervaren op dit vlak enorme besparingen.
  2. Medewerkers hebben uiteindelijk (dus na de complete gekte in het begin) een betere life-work balans gekregen.
  3. Organisaties en medewerkers zien nu in dat (samen)werken op afstand écht mogelijk is.

Natuurlijk zijn er ook negatieve effecten:

  1. Veel medewerkers missen hun collega’s om zich heen en het behouden van het teamgevoel vormt een uitdaging.
  2. Een aaneenrijging van virtuele meetings op een werkdag kan zorgen voor stress. Burn-outs liggen op de loer.
  3. Werk en privé loopt in veel gevallen door elkaar heen omdat ‘thuis’ nu ook de werkplek is. Het is belangrijk om die balans te behouden.

Er ligt dus zeker nog een uitdaging om de komende tijd het thuiswerken op een gezonde en productieve manier vorm te gaan geven.

Geforceerde transformatie

Op één punt zijn onze klanten het unaniem eens: de aanleiding is vreselijk, maar de transformatie waar al jaren over werd gesproken is er nu eindelijk ‘doorheen’. In de afgelopen 6 maanden hebben meer veranderingen plaatsgevonden dan in de afgelopen 10, misschien wel 20 jaar. Grote vraag is nu: is deze verandering blijvend? De theorie die in het begin veel te lezen was in de media is dat iedereen straks weer uren in de file of hutje mutje in de trein gaat staan om naar kantoor te gaan. Maar als je het mij vraagt gaan we nooit meer terug naar die oude situatie. We kunnen de klok niet terugdraaien en organisaties moeten niet wachten tot we weer teruggaan naar de situatie uit 2019. De toekomst lijkt op vandaag, niet op 2019 en gelukkig zien de meeste organisaties dat ook in.

Technologie voor de lange termijn

Als we naar ons vakgebied van virtuele meetings kijken, zien we dat organisaties hun huidige (in de haast opgezette) set-up opnieuw gaan bekijken. Welke technologie is nu echt de juiste voor mijn organisatie, welke ervaringen hebben we opgedaan, welke technologie past nu echt bij de behoeften van mijn medewerkers en hoe kan ik ervoor zorgen dat dit ook de komende jaren geborgd is? Maar ook meer praktische vragen zoals hoe regel ik het support of hoe organiseer ik een goede webinar? Vraagstukken waar ook wij de komende tijd (in relatieve rust) naar gaan kijken met onze klanten.

Zit jij met dezelfde vragen en zou je daar graag een keer over willen sparren? Neem contact met ons, we denken graag met je mee!

Go directly to

Solutionsarrow right icon

Consultancyarrow right icon

User servicesarrow right icon

Casesarrow right icon

Duppalarrow right icon

Virtual cup of coffee? Yes please!

We bring the ingredients for you to deliver inspiring meetings – you just need to provide good coffee!

Contact us