4 redenen om als bedrijf Zoom Phone cloud telefonie te overwegen

Rutger Zeldenrijk

Rutger Zeldenrijk

Telefonie is en blijft een belangrijk zakelijk communicatiemiddel. Natuurlijk zijn er op het gebied van telefonie ook veel dingen veranderd in de afgelopen jaren. Steeds meer medewerkers gebruiken een (zakelijk) mobiel nummer en vaste telefonie is allang niet meer beperkt tot de vaste kantoortelefoon. Voor veel bedrijven is er dan ook aanleiding om verouderde PBX telefooncentrales te vervangen. De oude telefooncentrales zijn vaak duur in onderhoud en lastig te beheren. Cloud telefonie biedt daar een goed en flexibel alternatief op. Met een virtuele of cloud PBX-systeem kun je zowel vanaf een pc of een mobile device als een bureautelefoon, bellen en gebeld worden. Zolang je een internetverbinding hebt, heb je een telefoonverbinding. En dat is juist in de huidige situatie waarin veel mensen thuis werken natuurlijk heel handig toepasbaar. Zoom Phone is één van de aanbieders van cloud telefonie. In dit blog leg ik uit wanneer het voor jouw organisatie zeker de moeite waard is om deze moderne telefonie oplossing van Zoom te overwegen. Liever kijken dan lezen? Check dan de webinar onderaan dit blog!

1. Je wilt meer inzicht en controle over het telefoniegebruik in de organisatie

Binnen veel organisaties ontbreekt het aan inzicht in het telefoniegebruik en de bijbehorende kosten. Zeker als jouw bedrijf internationaal meerdere vestigingen heeft, is er vaak sprake van een wirwar aan telefonie-aanbieders met elk een losse beheerportal en dashboard. Met Zoom Phone breng je zakelijke telefonie onder in één centraal management systeem. Zo simplificeer je de telefonie omgeving en haal je je inzicht uit één dashboard. Monitor bijvoorbeeld de gesprekskwaliteit om proactief eventuele problemen op te lossen. Houd daarnaast controle over de kosten en het gebruik door per gebruiker of gebruikersgroep het type contract toe te wijzen: kan iemand bijvoorbeeld alleen inbellen en uitbellen of kan hij/zij onbeperkt internationaal bellen? Met Zoom Phone bouw je specifieke oplossing voor de behoeftes van jouw organisatie en kun je dit continu beheren en flexibel aanpassen.

2.  Jouw organisatie maakt al gebruik van het Zoom platform

Maken jullie binnen de organisatie al gebruik van andere tools binnen het Zoom platform, bijvoorbeeld voor videoconferencing meetings of webinars? Dan is het heel interessant om ook Zoom Phone te overwegen. Zoom Phone werkt namelijk vanuit dezelfde applicatie die gebruikers nu al kennen van meetings en chat. Binnen de Zoom applicatie integreren de verschillende Zoom functies naadloos met elkaar:

  • Vanuit de mobiele of desktop app van Zoom kun je telefoongesprekken voeren en ontvangen, content delen, deelnemen aan videomeetings en chatberichten versturen.
  • Gebruikers kunnen telefoongesprekken eenvoudig omzetten naar een Zoom meeting zonder dat deelnemers hoeven op te hangen en in te bellen op een aparte conferentiebrug.
  • Als je op een Zoom Meeting inbelt via Zoom Phone, betaal je geen inbelkosten.

Het Zoom platform kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en dit is in Zoom Phone niet anders. Zeker als gebruikers al bekend zijn met de Zoom interface, zal de overstap naar Zoom telefonie heel soepel gaan.

3. Je wilt kosten besparen op je telefonie oplossing

Traditionele telefonie aanbieders zijn vaak erg duur vanwege het benodigde onderhoud aan de infrastructuur. Ook bij het inschakelen van support gaat de teller direct lopen. De operationele kosten kunnen zo flink oplopen. Zoom Phone is wat dat betreft een goede uitdager van de gevestigde zakelijke telefonie orde. De cloud telefonie oplossing is namelijk veel aantrekkelijker qua kosten. Dat begint er bijvoorbeeld mee dat je alleen betaalt voor de telefoonnummers die je daadwerkelijk gebruikt. Traditioneel gezien koop je een nummerblok voor bijvoorbeeld 1000 nummers en betaal je ook direct voor 1000 nummers. Bij Zoom Phone reserveer je een nummerblok en wijs je alleen die nummers toe die je echt nodig hebt. Voor de “bevroren” nummers betaal je minimale stallingskosten, maar geen gebruikerskosten. Zo kun je je telefonie omgeving schaalbaar maken op de groei en behoefte van de organisatie. Verder hoef je geen tijd en resources meer te reserveren voor intensieve upgrades en beheer van de omgeving.

4. Je bent op zoek naar een moderne telefonie oplossing die past bij hybride werken

Remote en hybride werken hebben de afgelopen tijd natuurlijk een flinke vlucht genomen. Met een verouderde telefooncentrale is het vaak moeilijk om telefonie beschikbaar te maken voor mensen die thuiswerken. De behoefte aan vaste telefoonnummers is bovendien ook kleiner geworden. Tegelijkertijd zijn er bepaalde gebruikers waarvoor het nog steeds belangrijk is om vanuit een vast telefoonnummer te kunnen bellen, ongeacht waar ze aan het werk zijn. Denk aan support teams, sales teams en receptionistes. Met cloud telefonie bouw je een moderne telefonie oplossing die past bij de nieuwe werkrealiteit. Zoom Phone heeft een aantal features die handig zijn voor de moderne workforce:

  • Je kunt Zoom Phone altijd en overal gebruiken: op mobiel en vaste telefoon, thuis en op kantoor
  • Zoom Phone is wereldwijd beschikbaar
  • Zet callflows op om telefoontjes automatisch door te schakelen
  • Maak gebruik van de receptie attendant om telefoontjes door te verbinden
  • Beheer voicemail berichten op elk apparaat
  • Koppel Zoom Phone met tools als Office 365, Salesforce, Slack of call center platforms

 

Na al jaren als ‘leader’ in het Magic Quadrant van Gartner op het gebied van Meetings te hebben gestaan, staat Zoom met Zoom Phone nu ook als ‘leader’ in het Gartner Magic Quadrant voor Unified Communications as a Service.

Telefooncentrale vervangen? Kies voor een stap voor stap aanpak

Zodra je gaat nadenken over een verandering in of van je huidige telefonie omgeving, is dat een goede aanleiding om cloud telefonie van Zoom te overwegen. De overstap naar een oplossing als Zoom Phone gaat echter niet van de een op de andere dag: een overgang zal stap voor stap gaan. Bij Duppal kunnen we je helpen om je huidige situatie in kaart te brengen, een functioneel en technisch design te maken en een proof of concept op te zetten als basis voor een brede uitrol. Zo kom je tot een business case en uiteindelijk een telefonie oplossing die perfect aansluit op de behoeftes van jouw organisatie.

Go directly to

Solutionsarrow right icon

Consultancyarrow right icon

User servicesarrow right icon

Casesarrow right icon

Duppalarrow right icon

Virtual cup of coffee? Yes please!

We bring the ingredients for you to deliver inspiring meetings – you just need to provide good coffee!

Contact us