Home » Kennisbank » Hoe update je Microsoft Teams?

Hoe update je Microsoft Teams?

Teams

Gebruiken jij en je collega’s Microsoft Teams als jullie samenwerkingstool? Dan wil je graag dat je tool bijgehouden wordt en dat de laatste versie geïnstalleerd is. Zo zorg je er namelijk voor dat je de tool veilig kunt gebruiken en dat je de nieuwste functionaliteiten van de tool kunt inzetten.

Microsoft Teams updaten op je computer

Normaal gesproken wordt Microsoft Teams automatisch geüpdatet, zowel op Windows als op Mac computers: handig! Er kunnen echter issues ontstaan waardoor je tool niet meer optimaal werkt. In deze situatie wil je checken of je inderdaad de nieuwste versie gebruikt. Dit doe je als volgt:

• Open Microsoft Teams op je computer;
  • Klik op de drie puntjes bovenin het menu;
  • Klik op Controleren op updates (of Check for updates)
  • De software checkt nu of er een nieuwe update is en installeert deze direct, wanneer er inderdaad een update is.

Microsoft Teams updaten op je iPhone, Android telefoon of iPad

Ook de Microsoft Teams app op je telefoon krijgt af en toe een update: het is verstandig om deze update dan ook door te voeren. Zo weet je zeker dat jouw app de nieuwste features heeft en goed blijft functioneren.

Het bijwerken van de Microsoft Teams app gaat hetzelfde als iedere andere app op je mobiel of je iPad: vanuit de Google Play Store voor Android en de App Store op je Apple-apparaat. Ook hier kun je ervoor kiezen om je apps automatisch te laten updaten.

Meer uit Microsoft Teams halen

Wordt Microsoft Teams optimaal ingezet door jou en je collega’s? We kijken graag eens met je mee!

Duppal heeft ruim 20 jaar ervaring met het begeleiden van bedrijven bij het optimaliseren van hun samenwerkingsoplossingen: die ervaring zetten we graag voor je in. Allereerst gaan we het gesprek met jou en je collega’s aan om jullie wensen in kaart te brengen. Op basis hiervan stellen we een oplossing met de juiste samenwerkingstools voor. Vervolgens zorgen we ervoor dat de technische implementatie goed gaat en helpen we je collega’s wegwijs te worden in de tool, door trainingen aan te bieden. De user adoption van je team staat gedurende het hele traject centraal: de implementatie is pas een succes als je collega’s niet langer zonder de nieuwe tools kunnen en willen werken. Zijn er achteraf vragen of onduidelijkheden? Dan staat het Meet Duppal Support team voor je klaar.

Wil je meer weten over onze werkwijze of over Microsoft Teams? Neem vrijblijvend contact met ons.