Home » Kennisbank » Hoe steek je je hand op in Zoom?

Hoe steek je je hand op in Zoom?

Zoom

Als professional heb je vast wel eens een virtuele meeting met Zoom meegemaakt. Zeker sinds de start van de pandemie zijn deze meetings de norm geworden. In een fysieke meeting in de vergaderruimte op kantoor kun je gewoon je hand opsteken of op een andere manier de aandacht kunt trekken, virtueel gaat dat eigenlijk net zo gemakkelijk!

Ook tijdens een meeting in Zoom kun je namelijk ‘je hand opsteken’. De host van de vergadering krijgt te zien dat een van de deelnemers zijn of haar hand heeft opgestoken, en kan jou, op het juiste moment, het woord geven.

Je hand opsteken in Zoom op je computer (Windows of Mac)

• Klik op het item Participants boven of onderin het menu: dit is afhankelijk van waar jouw menu zich bevindt;
  • Dit opent het scherm met alle deelnemers. Onderin zie je de optie Raise Hand: hier klik je op;
  • Nu heb je virtueel je hand opgestoken: de host van de vergadering krijgt een melding en zal je aan het woord laten;
  • Is je vraag al beantwoord of je opmerking niet meer relevant? Dan kun je je virtuele hand weer naar beneden doen door nogmaals op dezelfde knop te drukken.

Tip: met een sneltoets kun je nóg makkelijker je hand opsteken of weer wegdoen.
Op Windows doe je dit door de toetsen Alt + Y tegelijk in te drukken en de optie Steek je hand op op On of off te zetten.

Je hand opsteken in Zoom op je telefoon (Android en iPhone)

Op je telefoon werkt het nét even anders. Tijdens je meeting via de Zoom app op jouw telefoon werkt het als volgt:

• Rechtsonder in de app klik je op Meer (of More, afhankelijk van de taalinstellingen);
  • Klik op de optie Steek je hand op (of Raise Hand). De host krijg een seintje.

Meer weten over Zoom?

Duppal heeft ruim 20 jaar ervaring met het begeleiden van bedrijven bij het optimaliseren van hun samenwerkingsoplossingen: die ervaring zetten we graag voor je in. Allereerst gaan we het gesprek met jou en je collega’s aan om jullie wensen in kaart te brengen. Op basis hiervan stellen we een oplossing met de juiste samenwerkingstools voor. Vervolgens zorgen we ervoor dat de technische implementatie goed gaat en helpen we je collega’s wegwijs te worden in de tool, door trainingen aan te bieden. De user adoption van je team staat gedurende het hele traject centraal: de implementatie is pas een succes als je collega’s niet langer zonder de nieuwe tools kunnen en willen werken. Zijn er achteraf vragen of onduidelijkheden? Dan staat het Meet Duppal Support team voor je klaar.

Meer weten? Neem contact met ons op!