Home » Kennisbank » Hoe maak je iemand co-host in zoom?

Hoe maak je iemand co-host in zoom?

Zoom

Organiseer je een meeting, een training of een webinar met Zoom, en wil je graag iemand co-host maken? Wanneer je een training of een webinar organiseert, kan het heel handig zijn om het samen met een een co-host in goede banen te leiden. De co-host kan bijvoorbeeld een eventuele opname starten of stoppen, breakout rooms starten en polls opzetten en starten.

Wil je meer weten over het organiseren van webinars of het werken met Zoom? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Duppal is dé specialist op het gebied van Zoom Meetings, Zoom Webinars, Zoom Phone en meer.

De co-host optie inschakelen

Voordat je tijdens een vergadering anderen co-host kunt maken, zul je dit eerst moeten aangeven in het hoofdmenu. Dit kan op verschillende niveaus, namelijk op accountniveau, op groepsniveau en op gebruikersniveau.

De optie Co-host inschakelen op accountniveau:

1. Meld je aan als beheerder;
  2. Ga naar Accountbeheer, daarna Accountinstellingen en ga naar het tabje met Vergadering;
  3. Check of de instelling Co-host is ingeschakeld, dit vind je onder In Meeting (Basic);
  4. Staat de instelling uit? Schakel het in met de schakelaar.

De optie Co-host inschakelen op groepsniveau:

1. Meld je aan als beheerder;
  2. Navigeer naar Gebruikersbeheer en vervolgens naar Groepen;
  3. Zoek de groep waarbij je de optie wilt inschakelen;
  4. Klik vervolgens op het tabblad Vergadering;
  5. Ga naar In Meeting (Basic) en controleer of de Co-host instelling is ingeschakeld. Zo niet, schakel de optie in.

De optie Co-host inschakelen op gebruikersniveau:

1. Ga naar Instellingen;
  2. Navigeer naar het tabblad Vergadering en check onder In Meeting (Basic) of de optie Co-host is ingeschakeld. Is de optie uitgeschakeld? Met de schakelaar kun je de optie inschakelen.

Tijdens de meeting

Nadat je de co-host optie in de instellingen hebt ingeschakeld, kun je tijdens een meeting iemand aanwijzen tot co-host van jouw meeting.

Iemand co-host maken tijdens de meeting:

1. Ga met je muis naar de video van de gebruiker die je co-host wilt maken;
  2. Klik op het symbool met drie puntjes;
  3. Klik Make Co-Host (of Tot co-host maken).

Iemand co-host maken vanuit het deelnemersvenster;

1. Ga naar Deelnemers;
  2. Ga naar de deelnemer die je co-host wilt maken;
  3. Klikt op More (of Meer);
  4. Klikt Make Co-Host (of Tot co-host maken).

Een co-host krijgt niet precies dezelfde rechten als de host:

• Een co-host kan geen live-streaming starten;
  • De co-host kan de vergadering niet starten of voor iedereen beëindigen;
  • Alleen de host kan anderen co-host maken, dit kun je als co-host niet doen;
  • Als co-host kun je wel deelnemers toelaten of verwijderen uit wachtruimtes, maar je kunt geen wachtruimte starten.

Zoom is hét platform voor succesvol en efficiënt virtueel samenwerken

Een online meeting met collega’s die vanuit huis werken of met een klant, een webinar organiseren om je nieuwste producten onder de aandacht te brengen of bellen via de cloud: het platform van Zoom bundelt al deze mogelijkheden in één snelle en gebruiksvriendelijke applicatie.

Het platform bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder Zoom Meetings, Zoom Webinars en Zoom Phone. Samen biedt Zoom je een alles-in-één oplossing waar jij en je collega’s efficiënt mee kunnen samenwerken.

Duppal begeleidt je naar beter samenwerken met Zoom

Ben je benieuwd naar wat Zoom Meetings voor jou kan betekenen? We gaan graag het gesprek met je aan om jouw wensen en de mogelijkheden door te spreken.

Het team van Duppal heeft jarenlang ervaring met het verbeteren van de (online) samenwerking tussen collega’s en klanten. We kijken naar de wensen en behoeften vanuit jouw bedrijf en stellen op basis van gesprekken met je collega’s een plan van aanpak voor. Vervolgens zorgen we voor de implementatie, de user adoption en verzorgen we trainingen. Samen maken we de introductie van jullie nieuwe tool tot een groot succes!

Meer weten over Zoom Phone? Neem vrijblijvend contact met ons op.