Home » Kennisbank » Hoe kun je documenten delen via Teams?

Hoe kun je documenten delen via Teams?

Teams

De kans dat je de afgelopen jaren wel eens met de virtuele samenwerkingsoplossing Microsoft Teams hebt gewerkt, is heel groot. Veel bedrijven die hybride werken, gebruiken deze gebruiksvriendelijke tool voor hun virtuele vergaderingen. Samenwerken met collega’s die vanuit huis werken of met externen die niet bij je op kantoor komen is gemakkelijker dan ooit met Microsoft Teams. Een meeting inplannen is gemakkelijk, de beeld- en geluidskwaliteit zijn bijzonder goed en de tool biedt allerlei handige mogelijkheden, zoals de mogelijkheid om tijdens een vergadering bestanden te delen.

Het delen van bestanden binnen Microsoft Teams werkt simpel:

Tijdens een meeting:

• In het vak waar je berichten typt, klik je op Bijvoegen;
  • Vervolgens kies je om een bestand te uploaden via OneDrive of vanaf je computer;
  • Selecteer het juiste bestand en kies voor Delen of Openen;
  • Er wordt nu een kopie van het bestand geüpload en gedeeld met de deelnemer(s).

Bestanden delen met je team, via een kanaal:

• In het vak waar je berichten typt, klik je op Bijvoegen;
  • Kies Bladeren Teams en Kanalen, Recent, OneDrive of Upload op mijn computer om het bestand te kiezen wat je wilt delen;
  • Upload het juiste bestand door Upload een kopie of Openen te selecteren.

Je kunt ook via het tabblad Bestanden en vervolgens de optie Upload bestanden selecteren en delen.

Meer weten over Microsoft Teams? Neem contact met ons op!

Het nieuwe samenwerken wordt nóg makkelijker met Microsoft Teams

Als onderdeel van de Microsoft 365 oplossing is Teams automatisch voor heel veel bedrijven dé virtuele vergadertool geworden. Deze integratie in Microsoft 365 is een van de sterke meerwaardes van Teams: de tool sluit naadloos aan bij programma’s die je iedere dag gebruikt, zoals Outlook en Excel. Dit maakt samenwerken makkelijker dan ooit, zowel fysiek als virtueel.

Wil jij de stap maken naar Microsoft Teams?

Ben jij op zoek naar een manier om beter virtueel samen te werken? Dan kijkt ons team van specialisten graag eens met je mee! Wij hebben ruim 30 jaar ervaring met het verbeteren van de samenwerking bij allerlei soorten bedrijven in verschillende branches. Met onze unieke aanpak zorgen we ervoor dat de user adoption van de gebruikers een groot succes wordt.
We beginnen met het inventariseren van de wensen van je collega’s. Zo zorgen we ervoor dat ze zich betrokken voelen bij het project en niet kunnen wachten om aan de slag te gaan. Vervolgens trainen we iedereen, leveren we documentatie zodat iedereen zelfstandig met de nieuwe tool(s) aan het werk kan en staan we klaar voor support.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Teams? Neem gerust contact met ons op.