Microsoft Teams video interop – videoconferencing binnen de Teams omgeving

Debby Kappetijn

Debby Kappetijn

20 juni 2019

Als jouw organisatie een Microsoft-only strategie hanteert, kun je er simpelweg niet omheen: het veelgebruikte Skype for Business vervalt en wordt geïntegreerd binnen Microsoft Teams. Helemaal geen slechte ontwikkeling: het zorgt er voor dat gebruikers binnen één platform kunnen samenwerken in teams, via mail, chat, audio en video. De switch naar Teams stelt bedrijven echter wel voor een nieuwe uitdaging: namelijk de integratie met hun videoconferencing systemen. Waar Microsoft bij Skype for Business de poorten voor integraties van externe partijen nog openzette, is bij Teams de omgeving hermetisch afgesloten. Microsoft heeft slechts 3 partners uitgekozen die interoperabiliteit kunnen bieden tussen videoconferencing end-points van bijvoorbeeld Cisco of Polycom, en de Teams omgeving. Één van die partners is Pexip. In dit blogartikel vertel ik hoe je als bedrijf kunt profiteren van de Pexip video integratie met Microsoft Teams.Waarom video interoperabiliteit?

Organisaties, samenwerkingen en klantrelaties zijn steeds vaker grensoverschrijdend. Dat betekent dat communicatie op afstand, bijvoorbeeld door middel van videoconferencing, een steeds belangrijkere rol krijgt binnen bedrijven. Microsoft Teams is in de eerste plaats een desktop applicatie en is dus prima geschikt om videomeetings te joinen vanaf de werkplek. Voor meeting rooms ligt dat echter anders. Veel bedrijven hebben die al ingericht met een videoconferencing systeem van bijvoorbeeld Cisco of Polycom. Dit soort systemen zijn niet 1 op 1 te koppelen met Microsoft Teams, waardoor medewerkers dus niet vanuit de meeting room kunnen inbellen in een Teams meeting. Pexip maakt die integratie wél mogelijk, waardoor gebruikers via elke denkbare manier kunnen inbellen in een Teams meeting: op hun smartphone, de Microsoft Teams desktop of web app en het videoconferencing room systeem. Bovendien kunnen mensen van buiten de organisatie die niet met Teams werken, met één klik op de knop een meeting joinen. Dat maakt het een stuk makkelijker voor externe relaties om toegang te krijgen tot een Teams meeting.

Makkelijk en flexibel beheer in de private cloud

Om de voordelen van de Video Interop Service van Pexip te begrijpen is het goed om even naar de techniek erachter kijken. Tot nu toe waren videoconferencing en Skype for Business volledig gescheiden. Er waren virtuele meeting rooms in de cloud waar gebruikers vanaf verschillende videoconferencing end-points in samen kwamen. Gebruikers werden dus uit de bedrijfsomgeving naar de cloud getrokken. Met de oplossing van Pexip is de virtuele meeting room geïntegreerd in de Microsoft Teams omgeving. De video meeting vindt plaats in de Microsoft private cloud van jouw bedrijf. Gebruikers van Mircosoft Teams zien alle deelnemers alsof ze Teams gebruikers zijn en blijven te allen tijde in de vertrouwde Microsoft omgeving. Een groot voordeel voor de IT helpdesk, die een stuk minder belast zal worden met vragen van gebruikers. Bovendien is alles een stuk beter te beheren en is de veiligheid beter te beheersen. Je hoeft tenslotte maar één platform te beveiligen: Microsoft Teams.

Microsoft als ‘the way to go’

Pexip biedt dus een hele goede oplossing voor organisaties die gestandaardiseerd zijn op Office 365. Het maakt het mogelijk om als organisatie één standaard te hanteren als het gaat om meetings: er wordt gebruik gemaakt van Teams, ongeacht de manier waarop medewerkers inbellen. Vanuit Outlook is de meeting gemakkelijk in te plannen.  Gebruikers blijven te allen tijde in de voor hen bekende en vertrouwde Microsoft omgeving en profiteren tegelijkertijd van hoge kwaliteit video en audio conferencing. Dit zal niet alleen een positieve impact hebben op het gebruik van videoconferencing, het zal ook de wildgroei aan houtje-touwtje oplossing aan banden leggen.

Klaar voor de migratie naar Microsoft Teams?

Misschien hebben jullie de switch naar Microsoft Teams al gemaakt, misschien zijn jullie de migratie nog aan het plannen. In beide gevallen is Pexip een goede oplossing. Het biedt namelijk een gecertificeerde integratie met zowel Microsoft Teams als Skype for Business. Dat betekent dat je cloud video interoperabiliteit nu al voor Skype for Business kunt implementeren, om vervolgens moeiteloos en snel te migreren naar Microsoft Teams.

Share This