Inhoud

De voordelen van videoconferencing

Met behulp van videoconferencing maak je face-to-face interactie tussen collega’s, klanten en andere bedrijfspartners mogelijk, zonder dat ze daarvoor fysiek in één ruimte aanwezig hoeven te zijn. De mogelijkheid om elkaar recht in de ogen aan te kijken kan de onderlinge relaties versterken, productiviteit een boost geven en klanttevredenheid verbeteren. De voordelen op een rijtje:

 • Kostenbesparing: bespaar op reiskosten doordat deelnemers niet meer voor elke meeting fysiek in één ruimte hoeven te zijn.
 • Betere relaties: de toevoeging van video maakt meetings een stuk persoonlijker, waardoor het bijdraagt aan een betere relatie tussen de deelnemers.
 • Verhoogde productiviteit: het beslissingsproces verloopt soepeler als mensen (virtueel) bij elkaar zijn. Dankzij video kunnen deelnemers elkaars gezichtsuitdrukking en andere non-verbale communicatie zien.
 • Minder reizen: mensen hoeven veel minder te reizen doordat meetings ook via video plaats kunnen vinden. Hiermee bespaar je niet alleen reiskosten maar ook kostbare werktijd.
 • Betere werk-privé balans: doordat virtuele meetings net zo effectief zijn als real life meetings, wordt de drempel om thuis te werken veel lager.
 • Kleinere ecologische voetafdruk: minder vervuiling door reizen én minder kantoorruimte nodig, dat maakt videoconferencing is een hele ‘groene’ keuze.

Wanneer is videoconferencing een productiviteitskiller?

Veel bedrijven hebben videoconferencing inmiddels omarmd. Ze hebben de techniek in huis en de software uitgerold naar de werkvloer. Toch ervaren nog lang niet alle bedrijven videoconferencing als dé oplossing voor efficiënter (samen)werken op afstand. Hoe komt dat toch? De technologie is inmiddels aardig gevorderd en écht slecht werkende systemen zijn er eigenlijk niet meer. Toch worstelt nog steeds het merendeel van werkend Nederland met het tot stand brengen van een fatsoenlijke video call. Herken jij onderstaande frustraties? Dan behoort jouw bedrijf tot één van de velen voor wie videoconferencing niet oplevert wat het zou moeten en kunnen opleveren.

 1. Het opstarten van de videocall lukt niet omdat toegangscodes en -links zoek zijn of omdat het installeren van de benodigde software niet lukt;
 2. Het geluid is te zacht, te hard, te rumoerig of zelfs helemaal afwezig;
 3. Het beeld komt niet goed tot stand;
 4. De verbinding is niet stabiel waardoor beeld en geluid haperen of helemaal wegvallen;
 5. Slechte compatibiliteit met andere (mobiele) apparaten en besturingssystemen;
 6. Beperkingen in het aantal deelnemers aan de videomeeting. 

 

Wanneer is videoconferencing een productiviteitsbooster?

Hoe zou videoconferencing er in een ideale wereld uitzien? Ga aan de hand van onderstaand lijstje eens na hoe jouw huidige video-oplossing presteert en waar nog winst valt te behalen.
Een goed videoconferencing systeem kenmerkt zich door:

 • Perfecte kwaliteit audio, video en screen sharing;
 • Optimaal gebruiksgemak dankzij dezelfde interface en functies op alle devices;
 • Meetings zijn makkelijk op te starten en in te komen;
 • De tool is schaalbaar zodat het makkelijk mee kan groeien met je bedrijf;
 • Tools voor alomvattende digitale samenwerking, voor, tijdens en na meetings: denk aan gelijktijdig scherm delen en audio delen, groepschat en het opnemen van meetings;
 • Webinar functionaliteit voor interactieve meetings: denk aan polls, Q&A’s en virtueel handen opsteken;
 • Single Sign On integratie met andere bedrijfssoftware zodat je als bestaand lid van je organisatie op een veilige manier gebruik kunt maken van de tool;
 • Uitgebreide (admin) supportmogelijkheden voor het proactief monitoren, ondersteunen en verbeteren van meetings.

E-book

Videoconferencing: van productiviteitskiller naar productiviteitsbooster

Duppal e-book - videoconferencingVeel bedrijven hebben videoconferencing inmiddels omarmd. Ze hebben de techniek in huis en de software uitgerold naar de werkvloer. Toch ervaren nog lang niet alle bedrijven videoconferencing als dé oplossing voor efficiënter (samen)werken op afstand. Hoe komt dat toch? In dit e-book lees je hoe je van videoconferencing een echte productiviteitsbooster maakt!

Download het e-book

ervaar de videoconferencing-boost!

VRAAG een GRATIS zoom PROEFABONNEMENT aan

De juiste tool en vooral de juiste voorbereiding, implementatie en ondersteuning maken álle verschil. Het verschil tussen een kostbare tool die door medewerkers nauwelijks wordt begrepen, laat staan gebruikt, en een tool die daadwerkelijk een productiviteitsbooster is. Zoom belooft dat laatste te zijn en is niet bang om op die claim beoordeeld te worden. Een videoconferencing tool die een logische integratie van functies niet als extra beschouwd, maar als de basis van een goede video-oplossing. Wat wel extra is, is de mogelijkheid om het gratis uit te proberen om zelf te ervaren dat videoconferencing ook probleemloos en efficiënt kan verlopen.

 

PROBEER ZOOM NU GRATIS UIT!