Hybride werken: de nieuwe werkelijkheid voor iedere organisatie

June 17, 2021 at 9:25 AM

De coronapandemie heeft een trend die al veel langer een belangrijke rol speelde enorm versneld; namelijk die van het digitaal communiceren. Voor een overleg via Teams of Zoom draaien we onze hand niet meer om. Alhoewel deze communicatietools al langer bestonden, waren we toch vaak geneigd om met ons bakje koffie met elkaar in een vergaderruimte te gaan zitten. Inmiddels weten we allemaal hoe belangrijk de mogelijkheid van digitaal communiceren is en kennen we ook de kracht van de samenwerkingstools. Anderzijds is er ook een andere trend meer aan de oppervlakte gekomen door de pandemie; namelijk die van de zelfsturende en zelforganiserende professional. Deze twee trends spelen een belangrijke rol bij het succesvol implementeren of aansturen van hybride werken in een organisatie. Daarom is het als organisatie hoog tijd om na te denken hoe je deze trends kan verenigen zodat hybride werken voor jouw organisatie goed georganiseerd is.

 

Hybride werken is het nieuwe normaal


Veel organisaties waren al redelijk gewend om op afstand samen te werken en die groep is alleen maar groter geworden. Wel merken medewerkers dat het 5 dagen in je eentje thuiswerken iets “too much” is. Het is op zijn tijd best eenzaam en het elkaar treffen bij het koffieapparaat had toch wel zijn voordelen. Niet alleen voor het sociale aspect, maar ook om ideeën met elkaar te bespreken of inspiratie op te doen. Een stukje verbondenheid met de organisatie en collega’s wordt gezien als een gemis. Daardoor is er een tegenbeweging aan het ontstaan; de professional die aangeeft dat hij beslist niet alleen wil blijven thuiswerken. Toch willen zij ook de thuiswerkdagen niet laten afpakken, zodat ze tussendoor makkelijk een wasje kunnen doen, of een rondje kunnen wandelen.

 

Verbinding van thuis- en kantoormedewerkers

Voor iedere werkgever is de afgelopen thuiswerkperiode ook een eye opener geweest; want wat valt er een hoop te besparen door minder dure panden in gebruik te hebben en minder reisbeweging van medewerkers te hebben. Echter zal een meer traditionele manager ook wat moeite hebben met het hybride werken; deze zal meer de rol van een verbinder moeten aannemen en zal niet als vanzelf in het centrum van een afdeling of team staan. Er is dus niet alleen een mindshift gaande bij de zelfsturende professional, maar ook aan de kant van werkgevers, die zich als deskundige koppelaars moeten opstellen. Veel organisaties concluderen daarom nu ook; het verbinden van thuiswerkers en kantoormedewerkers biedt zo zijn uitdagingen.

Uitdagingen voor organisaties in hybride werken

Als organisatie zal je door de veranderingen naar het (meer) hybride werken met specifieke vraagstukken te maken krijgen. Misschien heb je wel videoconferencing tools in huis, maar vraag je je af of dit ook de juiste zijn. Want kan het traditionele videoconferencing systeem in mijn vergaderruimte wel “praten” met de videoconferencing tools die medewerkers op hun eigen devices thuis gebruiken? Allemaal verschillende platformen en systemen ondersteunen is namelijk best een uitdaging. Maar ook; hoe kan ik effectief communiceren naar mijn medewerkers, want waar zit iedereen eigenlijk en welke tools gebruiken zij? En hoe kan ik effectief een grotere groep toespreken? Een Zoom gesprekje lukt wel, maar een grotere groep toespreken – juist ook die klanten, leveranciers of andere externe partijen - dat vraagt weer om andere capaciteiten. Gelukkig kan goede begeleiding bij technologische hick-ups en een fijne gebruikerstraining hier al een belangrijke rol in spelen. Want uiteindelijk wil je niet alleen een goede technische koppeling, support waar je op kan vertrouwen, maar ook dat het systeem heel eenvoudig in gebruik. Zodat een medewerker in iedere vergaderruimte met één druk op de knop een willekeurige meeting kan starten.

Creativiteit en verbondenheid mogelijk maken

Hoe goed jij multiplatform collaboration ook hebt ingericht; dat neemt niet weg dat het levendig houden van meetings daarmee ook geslaagd is. Uiteraard kan je gebruikmaken van bijvoorbeeld breakout rooms of polling om iedereen bij de les te houden, maar vooralsnog merken veel organisaties dat innovatie en virtueel communiceren niet fijn samen gaan. Het liefst ben je dan met elkaar in een ruimte met dat klassieke whiteboard wat je vol kan kladderen met ideeën. We willen van elkaar leren, in co-creatie met elkaar zijn en ons verbonden voelen. Als hier niet aan kan worden voldaan, zal de kwaliteit van het werk dat medewerkers leveren ook achteruit gaan. Mensen hebben nou eenmaal een vorm van creativiteit nodig om op nieuwe ideeën te komen of die andere invalshoek te bedenken. Deze strategische stap die hybride organisaties moeten maken, vraagt om veel meer dan alleen het mogelijk maken dat men kan overleggen via Zoom. En die tegenbeweging die niet meer alleen wil thuiswerken zal hier ook om vragen, deze professional weet namelijk steeds beter wat er digitaal mogelijk is.

Zit jij ook met soortgelijke vraagstukken en wil je daar een keer over sparren? Neem contact met ons op, graag denken we met je mee!

Let’s meet!