Duppal blog

Hoe overleef ik ISE 2020 in Amsterdam? De ultieme gids

Posted by Debby Kappetijn on January 21, 2020 at 8:00 AM
Find me on:

ISE 2020Het zit er weer bijna aan te komen: de grootste beurs voor professionele AV en geïntegreerde systemen. Dertien verschillende conferenties, vijftien hallen vol AV-oplossingen en een uitgebreide line-up met onder andere presentaties en paneldiscussies. ISE 2020 is groter dan groots. En dat is gelijk ook de reden dat de beurs dit jaar voor het laatst in Amsterdam plaats vindt (ISE 2021 is in Barcelona). Dé kans dus om dit jaar nog een flinke dosis inspiratie en ideeën op te halen voor slimme communicatie- en samenwerkingsoplossingen.

Maar 15 hallen in 4 dagen, dat is ambitieus. Als ervaren ISE-gangers hebben wij de must-sees op een rijtje gezet en geven we nog wat praktische do’s en don’ts. Zo haal je het meeste uit je bezoek aan ISE 2020!

Meer nodig dan alleen een survival gids? Meld je dan aan voor de gratis Duppalicious tour door ISE!

MELD JE AAN VOOR DE ISE TOUR

 

Tip 1: kijk voorbij de techniek

Hoewel op ISE de techniek in eerste instantie centraal staat, raden wij je aan om tijdens je bezoek vooral ook te focussen op de eindgebruiker. Het is niet voor niks dat er op de beurs steeds meer aandacht is voor de eindgebruiker en use cases binnen diverse sectoren. Inspiratie nodig? Bezoek dan deze sessies:

 • Panel debate: Workspace of the future [Main stage, 14 februari 13.30 – 14.00u]
  Hoe kunnen we zorgen dat het ontwerp en de implementatie van een moderne workspace daadwerkelijk werkt? Een panel van experts gaat in op deze en andere vragen.
 • Change in the workplace: Let’s do better [Room D301, 13 februari 14.00 – 15.30u]
  Als onderdeel van het ISE trainingsprogramma deze inspirerende sessie met praktische take-aways over verandering op de werkvloer.

 

Tip 2: bezoek hal 11 en 15 voor alle innovaties binnen UC&C

Als fans van alles wat met samenwerken te maken heeft, raden wij aan om in ieder geval hal 11 (Unified Communications) en hal 15 te bezoeken. De partijen waar je wat ons betreft zeker even moet gaan kijken zijn Pexip, Cisco en Zoom.

Pexip (Hal 11, stand 11-C150)

Na de merge met Videxio vorig jaar, is Pexip nu klaar om haar nieuwste enterprise videoconferencing oplossingen te delen. Vraag bij Pexip naar:

 • De integratie van videoconferencing systemen via CVI met Microsoft Teams en Google Hangouts;
 • Hoe ze een plek in het Gartner Magic Quadrant voor meeting solutions hebben behaald als visionaire partij.
 • Een oplossing hoe om te gaan met je oude videoconferencing Infrastructuur. Pexip heeft een licentie genaamd ‘the Room Connector’ die ervoor zorgt dat je al de oude infrastructuur de deur uit kunt doen.

 

 

Cisco (Hal 11, stand 11-C130)

Cisco staat natuurlijk bekend om haar high-end oplossingen. Ook dit jaar gaan ze weer mooie dingen laten zien. Vraag bij Cisco naar:

 • De nieuwste ontwikkelingen op hardware gebied, bijvoorbeeld Webex boards, Roomkit mini en oplossingen voor Huddle rooms;
 • De integraties met de Microsoft omgeving;
 • De Webex Teams oplossing en hoe je met een team daarin kan samenwerken;
 • De nieuwste technische ontwikkelingen, zoals face recognition.

 

 

Zoom (Hal 15, stand 15-B225)

Zoom gaat als een speer. Het platform wordt steeds uitgebreider, maar gebruiksvriendelijkheid blijft de norm. Vraag bij Zoom naar:

 • De nieuwste ontwikkelingen rondom Zoom Phone;
 • De nieuwe interactieve smartboards van NEAT en DTEN, speciaal voor Zoom;
 • Hoe Zoom de ontwikkelingen ziet in UC in het algemeen en welke rol zij gaan spelen in landen buiten de VS;
 • Hun oplossingen speciaal voor de zorg- en onderwijssector.

   


Tip 3: bezoek hal 13 voor innovaties in zorg en onderwijs op afstand


Hal 13 staat volledig in het teken van technologie voor het onderwijs. De komende jaren zal (AV) technologie een steeds grotere rol gaan spelen in klaslokalen en collegezalen. Denk aan onderwijs, maar ook zorg op afstand. Een goed voorbeeld daarvan is gebarentaalles op afstand voor dove en slechthorende kinderen. Wij raden iedereen in de onderwijs en de zorgbranche dan ook zeker aan om een kijkje te nemen in hal 13. Wil je een ultieme deep-dive in AV voor het (hoger) onderwijs? Bezoek dan de ‘Avixa Higher Education AV Conference’ op 11 februari van 13.00 tot 17:00u in room E102.

 

ISE do’s en don’ts

Tot slot nog wat praktische do’s en don’ts om vier dagen op de beurs te overleven.

 • Do: neem oordoppen en een zonnebril mee! ISE is een grote kakofonie van geluiden, lichtshows en flashy video’s op grote LED schermen. Tja, wat wil je ook op een AV-beurs. Beetje overprikkeld? Sluit je af met een kalmerende Spotify-playlist in je oren en een grote zonnebril op je neus.
 • Don’t: hakken dragen! Een tip voor de vrouwen onder ons. De ISE beslaat maar liefst 123.700 m2 beursruimte en dat betekent lopen, heel veel lopen. Als vrouw heb je trouwens wel één groot voordeel: ISE is waarschijnlijk een van de weinige beurzen waar de rij voor het herentoilet langer is dan voor het damestoilet!
 • Do: neem een lege tas mee. De flyers en brochures vliegen je om de oren, maar ook aan pennen, USB sticks en andere prullaria geen gebrek. De huishoudbeurs is er niks bij, dus trolley mee en gaan!
 • Do: zet de spamfilter in je mailbox op maximaal. Als ze eenmaal je e-mailadres hebben, dan ben je de klos. In de dagen na de beurs stroomt je inbox vol met follow-ups. Zorg dat je de interessante mails ertussenuit filtert en de rest kan de spambox in.

 

Take the Duppalicious ISE tour!

Is het je eerste ISE of wil je gewoon eens bij de hand worden genomen tijdens je bezoek aan de beurs? Schrijf je dan nu in voor een exclusieve tour door ISE met Duppal! Onze ervaren beursgangers zullen je langs alle must-sees leiden en je introduceren aan alle belangrijke spelers op UC&C gebied. Duppalicious!

MELD JE AAN VOOR DE ISE TOUR

Topics: Collaboration tools

Smart collaboration blog

In onze blogs delen we inzichten en updates die je helpen het meeste uit jouw samenwerkingstools te halen.

Abonneer je op ons blog!

Recent Posts