Duppal blog

Recent Posts

3 tips voor succesvolle remote sales via Zoom videoconferencing

Posted by Debby Kappetijn on June 26, 2020 at 8:00 AM

De afgelopen tijd was een periode van aanpassen, van creatief omgaan met de nieuwe situatie en de kansen zoeken binnen de beperkingen. Afgelopen week had ik weer zo’n ‘first’: een echt new business gesprek via Zoom over, dat is dan wel weer leuk, Zoom! Het was een totaal andere ervaring dan een afspraak op locatie waarbij je allemaal aan één tafel zit. Ik ervaarde wat de uitdagingen zijn en hoe je zo’n remote sales gesprek boeiend kunt houden. In dit blog deel in mijn ervaringen en geef ik tips voor succesvolle remote sales calls via Zoom.

Read More

Topics: Videoconferencing

Thuiswerken is ‘here to stay’: zo richt je samenwerken op afstand in voor de lange termijn

Posted by Debby Kappetijn on May 15, 2020 at 8:00 AM

Na een lockdown-periode komt Nederland langzaam weer in beweging. Er komen steeds meer versoepelingen, maar tegelijkertijd gaf Rutte aan dat thuiswerken nog voor een hele lange periode de norm blijft. Kantoren zijn niet ingericht om bij volledige bezetting de 1,5 meter afstand in acht te houden, de capaciteit van het OV is beperkt, en als iedereen massaal de auto pakt, zullen de files nog langer zijn dan vóór de crisis. Minister van Nieuwenhuizen riep werkgevers deze week nog op om niet terug te vallen in oude patronen: “Wij hebben inmiddels ervaren dat wij heel goed thuis kunnen werken. Het is echt niet zo dat iedereen op kantoor zit nu altijd alles vanuit huis moet doen. Maar al doe je dat maar een paar dagen per week, dan haal je die fileproblematiek al weg.” Het moge duidelijk zijn: samenwerken op afstand is ‘here to stay’. Hoog tijd dus om als organisatie na te denken over de inzet van collaboration tools en videoconferencing voor de lange termijn.

Read More

Topics: Collaboration tools

Videoconferencing als het ‘nieuwe normaal’: een blik achter de schermen

Posted by Sven Lagerweij on April 20, 2020 at 11:00 AM

In ons vorige blog vertelde Debby over de impact van de Corona lockdown op ons als videoconferencing leverancier. In twee weken tijd maakten we talloze organisaties videoconferencing-ready. Inmiddels zijn we drie weken verder en Nederland is aardig gewend aan het leven in een lockdown. Aan 1,5 meter afstand houden, geen handen schudden, de kinderen lesgeven en thuiswerken. Organisaties die er tot voor kort van overtuigd waren dat remote working voor hen absoluut niet mogelijk was, hebben nu hun processen en meetings volledig digitaal ingericht. En nu iedereen de basics van videoconferencing onder de knie heeft en de rust binnen bedrijven weer een beetje is wedergekeerd, komt er ruimte om verder te kijken. Organisaties denken na over de veiligheid en de daadwerkelijke benodigde functionaliteiten van hun platform. En dat levert een hoop vragen op. Daarom in dit blog weer een blik achter de schermen, dit keer bij het proces waarin videoconferencing langzaamaan het ‘nieuwe normaal’ wordt.  

Read More

Topics: Workplace collaboration

Nederland start massaal met videoconferencing: een blik achter de schermen

Posted by Debby Kappetijn on March 27, 2020 at 1:00 PM

Wat een bizarre twee weken hebben wij achter de rug. Begin deze maand was videoconferencing voor veel bedrijven en organisaties niet meer dan een handige tool ‘voor erbij’. Maar dat veranderde plotsklaps op zondag 15 maart. De dag waarop Rutte aankondigde dat scholen, sportclubs en restaurants voorlopig sluiten. Maar ook de dag waarop Nederland werd opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken. Op dat moment gaan organisaties massaal over op actie: sinds die zondag staat onze telefoon roodgloeiend en is ons websiteverkeer ontploft. Videoconferencing software behoort ineens tot de primaire levensbehoeften van bedrijven en organisaties. En dus gingen wij volop aan de slag om te zorgen dat organisaties in allerlei takken van sport hun processen op afstand door konden zetten. Een blik achter de schermen.

Read More

Topics: Videoconferencing

Verplicht thuiswerken: kan jouw bedrijfsvoering door blijven gaan?

Posted by Debby Kappetijn on March 13, 2020 at 8:00 AM

Nederland is een echt ‘thuiswerkland’: 14% van de werkende Nederlands werkt op een andere locatie dan kantoor. In Europa ligt het gemiddelde op 5%. Thuiswerken is doorgaans een keuze: even die stapel werk wegwerken die je op kantoor niet gedaan krijgt. Maar met de uitbraak van het Coronavirus in Nederland staat thuiswerken ineens in een heel ander daglicht. Medewerkers mogen vanwege (milde) klachten niet meer op kantoor verschijnen, hele afdelingen worden verplicht om uit voorzorg thuis te werken en buitenlandse collega’s hebben te maken met reisverboden. Een aantal dagen is makkelijk te overbruggen, maar wat als die dagen weken of zelfs maanden worden? In hoeverre ben je als organisatie dan in staat om je bedrijfsvoering door te laten gaan? Hoe volg je de adviezen van het RIVM zo verstandig mogelijk op, zonder in te leveren aan productiviteit? In dit blog geven we een inkijkje in de wereld van samenwerkingstools, in tijden waarin het snel verandert van nice-to-have naar absolute must-have.

Read More

Topics: Videoconferencing, Collaboration tools, Workplace collaboration

How to survive ISE 2020 in Amsterdam? The ultimate guide

Posted by Debby Kappetijn on January 21, 2020 at 8:00 AM

ISE 2020 is nearly upon us: the world's largest exhibition for professional AV and integrated systems. Thirteen different conferences, fifteen halls brimming with AV solutions and an extensive lineup with, for example, presentations and panel discussions. ISE 2020 is nothing less than grandiose, and this is also why the exhibition will be held in Amsterdam for the final time (ISE 2021 will be in Barcelona). So grab the opportunity to get bags of inspiration and ideas for smart communication and collaboration solutions.

Just 15 halls in 4 days, that's ambitious. As experienced ISE visitors, we created a list of must-sees and offer some additional do's and don'ts to get the most out of your visit to ISE 2020!

Read More

Topics: Collaboration tools

Hoe overleef ik ISE 2020 in Amsterdam? De ultieme gids

Posted by Debby Kappetijn on January 21, 2020 at 8:00 AM

Het zit er weer bijna aan te komen: de grootste beurs voor professionele AV en geïntegreerde systemen. Dertien verschillende conferenties, vijftien hallen vol AV-oplossingen en een uitgebreide line-up met onder andere presentaties en paneldiscussies. ISE 2020 is groter dan groots. En dat is gelijk ook de reden dat de beurs dit jaar voor het laatst in Amsterdam plaats vindt (ISE 2021 is in Barcelona). Dé kans dus om dit jaar nog een flinke dosis inspiratie en ideeën op te halen voor slimme communicatie- en samenwerkingsoplossingen.

Maar 15 hallen in 4 dagen, dat is ambitieus. Als ervaren ISE-gangers hebben wij de must-sees op een rijtje gezet en geven we nog wat praktische do’s en don’ts. Zo haal je het meeste uit je bezoek aan ISE 2020!

Read More

Topics: Collaboration tools

3 redenen om te kiezen voor een best of breed oplossing voor online samenwerken op afstand

Posted by Sven Lagerweij on December 18, 2019 at 10:00 AM

We leven in het cloud tijdperk; een groot deel van de huidige IT-applicaties is tegenwoordig in abonnementsvorm af te nemen. Met alle voordelen die daarbij horen, zoals spreiding van de investeringskosten, afnemende beheerskosten en ook de snelheid waarmee cloudoplossingen innoveren.


De tijd dat veel van de bedrijfs-kritische applicaties nog op locatie geïnstalleerd en beheerd werden door de IT-afdeling ligt niet eens zo ver achter ons. Er waren goede redenen om zoveel mogelijk te kiezen voor één leverancier. Bijvoorbeeld vanuit beheers-oogpunt; hoe meer applicaties on-premise, hoe lastiger te beheren. Niet alleen omdat dit veel kennis vereiste, maar ook omdat het integreren van de verschillende oplossingen een moeizaam en langdurig proces kon zijn. Keerzijde van de medaille was de afhankelijkheid van één leverancier; het was weliswaar eenvoudiger om de ene leverancier de schuld te geven als iets niet werkte, maar je verloor de mogelijkheid snel over te stappen op de trein van een sneller innoverende leverancier.

Cloudoplossingen hebben dit allemaal veranderd. Los van de hierboven genoemde voordelen is er een nieuwe trend zichtbaar. Steeds vaker kiezen bedrijven voor een goed geïntegreerde combinatie van cloud-applicaties, ook voor online samenwerkingstools. Met deze zogenaamde best of breed aanpak combineer je de kracht van de verschillende tools tot een voor jouw organisatie ultieme oplossing. In dit blogartikel vertel ik alles over de voordelen van een best of breed aanpak.

Read More

Topics: Collaboration tools

Microsoft Teams inzetten als collaboration tool? Zorg voor user adoption!

Posted by Laura van Schaik on November 5, 2019 at 8:00 AM

Het is alweer een tijdje geleden dat Microsoft hun abonnementsservice in de cloud – Office 365 – introduceerde. Steeds meer bedrijven maken nu de overstap naar Office 365. Een slimme keuze, want de Office 365 omgeving biedt een aantal goede, extra functionaliteiten, waaronder het samenwerkingsplatform Microsoft Teams, de vervanger van Skype for Business. Een interessant platform voor bedrijven die de volgende stap willen zetten wat betreft online en remote samenwerken. De applicatie simpelweg deployen op alle laptops en pc’s is echter niet voldoende. Om optimaal te profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van Microsoft Teams, is het belangrijk dat het platform zorgvuldig wordt geïntroduceerd bij de eindgebruikers. Hoe je dat doet, lees je in dit blog.

Read More

Topics: User adoption

Een strategische aanpak voor Unified Communications & Collaboration vraagstukken

Posted by Sven Lagerweij on October 1, 2019 at 8:00 AM

Vraagstukken rondom Unified Communications en Collaboration (UC&C) zullen binnen elke organisatie periodiek naar boven komen. De manier van werken van medewerkers verandert, bestaande technologie veroudert en de markt van samenwerkingstools is voortdurend in ontwikkeling. Dat maakt dat je als organisatie de huidige infrastructuur en tooling regelmatig onder de loep moet nemen; waar staan we nu en hoe gaan we verder? Dit lijkt in eerste instantie vooral een IT-vraagstuk, maar is eigenlijk een organisatie-breed project. Effectieve communicatie en samenwerking zijn tenslotte een wezenlijk onderdeel van de dagelijkse business en, mits goed ingeregeld, kunnen daadwerkelijk strategisch voordeel opleveren ten opzichte van de concurrentie. Hoe bepaal je de strategische koers op het gebied van UC&C binnen jouw organisatie? In dit blogartikel help ik je op weg.

Read More

Topics: User adoption

Smart collaboration blog

In onze blogs delen we inzichten en updates die je helpen het meeste uit jouw samenwerkingstools te halen.

Abonneer je op ons blog!

Recent Posts